Danefae

Het begon allemaal met een regenjas, of liever het ontbreken daarvan.

Danefæ werd werkelijkheid toen 4 jeugdvrienden moe werden van de fietstocht naar het werk zonder een goede technische maar ook mooie regenjas. 

Danefæ's missie was vanaf het begin duidelijk; we wilden kwaliteitsproducten maken, hulde brengen aan de Scandinavische designgeschiedenis en kleuren in het straatbeeld brengen. Ze wilden "maak praktisch mooi", en ze wilden het grillige Scandinavische weer omarmen met kleurrijke en praktische ontwerpen.

Sindsdien zijn de collecties steeds groter geworden, maar ze hebben nog steeds dezelfde missie.

Hun bovenkleding is gemaakt volgens skikledingprincipes met hightech membraansystemen en getapete naden die wind en regen buiten houden, maar je lichaam laten ademen.

Tegelijkertijd is onze bovenkleding ontworpen voor een leven in de stad, op het land, in het bos of op het strand volgens onze principes van eenvoud, kleding, beweging en vreugde van kleur.

Ze gaan zorgvuldig om met productie en consumptie. Ze geloven in duurzaamheid door een confrontatie met de cultuur van "gebruiken en weggooien". De bovenkleding van Danefæ kan nu en over 10 jaar worden gedragen.

Ze werken met fabrikanten die allemaal BSCI-gecertificeerd zijn en daarnaast Oeko-tex, Swan label of GOTS gecertificeerd. Hun kleurrijke en duurzame producten volgen een heel bijzondere Danefæ set regels voor het gebruik van chemicaliën, zorgen voor duurzaamheid en een garantie van schoonheid zelfs na vele jaren van gebruik.

wind- en waterdichte bovenkleding is ontworpen en vervaardigd zonder fluorkoolwaterstoffen.

Alle weer is mooi weer als je Danefæ aan hebt!